16.7.11

Szombati főzőcske

Ma nagy főzőcskézésben vagyok. Itt Kellsben utcai motorverseny lesz, és állítólag nagy buli. Hát, nem tudom... de tegnap este kinéztünk az utcára, mert azt mondták, hogy már pénteken is áll a fesztivál, és finoman szólva se egy budapesti nyüzsgés fogadott minket. 10-20 ember lézengett, különösebb esemény nélkül. Az egyik pub-ban élő zene volt, Led Zeppelin és hasonlók, de mivel alig volt pár ember, inkább hazajöttünk pihenni, amúgy is elég nyomottak voltunk. Ma remélem nagyobb party lesz, és az ismerősök is átjönnek Slane-ből, mert jó adag pörköltet főzök. Igaz, csak a konyhában, nem bográcsban. Nem is lenne túl egyszerű itt bográcsozni, mert, bár Dublinban lehet kapni bográcsot, még nem sikerült beszerezni; azon kívül esik az eső, és még nem is nagyon lehet itt szabadban tüzet rakni. Ha a természetben való főzést emlegettem, mindenki mondta, hogy "yes, barbeque". Mondom nem, rendes tűz fával. "ÁÁ, azt itt nem nagyon lehet, ózon meg minden". Szóval ezen még törnöm kell a fejem. Mert ugye nem gondolta senki, hogy itt kibírom bográcsozás nélkül? :)

Szóval pörkölt. Remélem jó lesz, leszámítva, hogy ugye nem bográcsos, nem kaptam babérlevelet és köményt, sem jófajta csülköt. (ahogy említettem már, itt csak a ham és különböző variációi léteznek) És ami azt illeti, a paprika is kíván némi hozzáfűznivalót. Én nem tudom, ezek honnan guberálják a paprikájukat, de fényévekre van a jó kis kalocsaitól. Tapad egybe, hogy a szóróból kikényszeríteni is egy művészet. Ja, és persze TV paprika sincs, itt csak kaliforniait találtam.

A teájukat előtt viszont le a kalappal! A legolcsóbb super value teát vettük (szégyen és gyalázat, de most átmentünk tesco-s proliba, mindenből a leárazottat és a legolcsóbbat..), valami hihetetlen olcsó volt. És olyan erős, hogy mire felöntjük a kannát forró vízzel, már lehet is kikapni, hogy ne legyen túl keserű. Egy pillanat alatt szinte feketére "festi" a vizet.

Amúgy a vizet is ideje megemlíteni. A jó kis klóros budapesti víz után igencsak furcsa, hogy milyen lágy a víz. Az első napokban viszkettem is tőle tusolás után. Viszont a mosogatás tényleg úgy megy, mint a reklámban: elég egy csepp Pur, és az összes edényt elmosogatjuk vele. :)

Na megyek is, mert rotyog a pörim :)

3 megjegyzés:

  1. Szendvicsevove kell valnotok, ha fel akarjatok venni az sziget ritmusat. :D:D:D Ha meg nem probaltatok, akkor ajanlom a tonhal-cheddar sajt toastie verziot es a lazac-lagysajt haromszogszendo kombokat...na...en ezeket nagyon csipom :D

    VálaszTörlés
  2. a fekete tea tenyleg osszehasonlithatatlan az otthonival. :D londonban kemenyebb a viz, mint bp-n, ugyh en rovidebbet huztam. :D ha van vhol a kornyeketeken torok bolt, akkor lesz tv paprikatok is, es kuldhettek ide porit!!!!! :D

    VálaszTörlés
  3. amúgy lehet néha tévedek...Ami mondta, hogy milyen lágy a víz, merthogy habzik tőle a szivacs nagyon...de lehet, hogy pont kemény, azért habzik? legalábbis más meg azt mondta, hogy milyen szar minőségű itt a víz. török boltról nem tudok, de megy a pöri kaliforniai paprikával is :) viszont küldeni nem tudok, el kell jönni érte! :)

    VálaszTörlés