19.7.11

Hétvégi összefoglaló

Utoljára szombaton jelentkeztem, folytatnám az azóta történt dolgokkal.
Végül szombaton nem jött senki át, van egy jó adag pörköltünk, azt se tudjuk, mit kezdjünk vele :P Csináltunk finom főzeléket, arra jó feltétnek, a változatosság kedvéért. Amúgy a fesztivál mélyen alul maradt a várakozásinkhoz képest. A motorverseny a település határain kívül volt, mint megtudtuk, kb. 7 kilométerre, így csak az autóforgalom volt nagy, amikor befejeződött, a városban nem történt semmi különös. Láttunk egy csomó motorost, ahogy kőröztek, ennyi. Elmentünk egyik este a helyi zenés pubba, egész jó kis zenék voltak. Deep Purple, Guns 'n Roses, és hasonlók. Változatosság kedvéért kipróbáltuk a Smithwick's ale-t, hogy ne csak mindig Guinnesst igyunk. De egyelőre még mindig az utóbbi a nyerő. Még a Murphy's stout-nak adunk egy esélyt, Bandi barátom ajánlását követve.

Apropó, pubok. Néha sétálunk egyet, hogy ismerkedjünk a településsel, és a végén benézünk valami új helyre. Második ilyen utunkon betértünk a McGee's pubba. Eddig itt találtuk a legszívélyesebb társaságot. Mint elmondták, ide inkább az öregebbek járnak. Viszont a papikák egyből szóba elegyedtek, kezemet rázták, kedélyeskedtek. Amikor hallották, hogy Magyarországról jöttünk, egyből rávágták, hogy 56? Úgy látszik, az öregek még emlékeznek rá. A fiatalabbak kevésbé, az egyik volt csak, aki kérdezgette, hogy a komcsik voltak itt, ugye? Érdekes volt az is, amikor múltkor a John-éknál (szalon tulaja) voltunk. Magyaráztam neki a történelemről, hogy 56-ban az egyetemisták a munkásokkal kiegészülve szembeszálltak az oroszokkal. És, hogy a szovjetek nagyobb hadsereggel jöttek, mint amivel egykor Berlint ostromolták. Erre John, áthevülve a történettől, és beleélve magát rávágta: "de sose tudták leverni...". "They did" - mondtam. Kicsit elszontyolodott. Mondta, hogy az írek erre büszkék, hogy sose verték le őket. Na igen, egy szigetet kicsit más védeni, és a szovjet testvéri hadsereggel se sokat találkoztak...

Amúgy érdekességképp mondom még, hogy az itteniek szerint a magyar a skandináv nyelvekre hasonlít. Azt mondják, hogy amikor hallották a Wolf Katit, azt hitték, a norvég versenyző az... Nekünk nyilván nem tűnik hasonlónak, mert mi se értjük a skandinávokat, meg ők se minket. De kívülállóként lehet másképp hallják, és tényleg lehet, hasonló hangzást használunk.

A tetováláshoz kapcsolódóan; el kell mondanom, hogy itt Ami, mint tetováló művész nagyon megbecsült. Mondta is neki a manager, hogy majd meglátja, itt az emberek milyen nagyra értékelik. És tényleg, amikor kilépünk az utcára, már most is belefutunk mindig valakibe, aki tetovált, és nagyon szívélyesen köszöntik, örömködnek, hogy milyen jó lett a tattoo, stb. Ja, a másik meg az, hogy a szalonban nem hagyják semmi mást csinálni. Amikor épp nem tetovál, pakolná el a dolgokat, a manager rászólt, hogy az az ő feladata, Ami csak pihenjen, relaxáljon addig. Keze alá dolgoznak, porszívóznak, feltörölnek, nem hagyják semmi mást csinálni.

Amúgy ma megyünk PPS számot csináltatni. Jó lenne már valami munkát találni aztán, mert az igazat megvallva elég uncsi így az élet, nélkületek, barátok nélkül... Ennyit életünkben nem játszottunk a hülye microsoft-os játékokkal; bármelyik titkárnőt verném már pasziánszban, sakkban meg most fogom a második szintlépésem megtenni :) Az Age of Mithology-t már lanban játszuk egymás ellen, mert a gép ellen már unalmas. :P A Róma című HBO sorozatot meg másodszor nézzük most már végig, mert csak az van itt nálunk. De most már nemcsak angol nyelven, de angol felirattal is. Amúgy a filmsorozatot ajánlom mindenkinek, ahogy a Borgias, és legfőképpen a Game of Thrones sorozatokat is! Fantasztikusan belejöttek hábéóéknál a filmgyártásba. Jó forgatókönyv, szép díszlet, izgalmas, de mégis valósághű.

Egy dolgot akartam még említeni, az az idő. Nem is az, hogy nincs olyan meleg, mint otthon, meg, hogy esik az eső, mert ezeket már megszoktuk. De a ruhák... Mivel most kiszámíthatatlan az idő, nem olyan szép tiszta, mint múlt héten pár napig, kénytelenek vagyunk bent teregetni. Az összes ajtó, kanapé tele van ruhákkal. Már harmadik napja nem képesek megszáradni. Én még ilyet nem láttam... Azt hiszem, hosszú távon kénytelenek leszünk beszerezni egy szárítós mosógépet :)

Nos, egyelőre ennyi, a héten jelentkezem még. Nem kizárt, hogy haza kell utaznom valamikor, ha akarok kapni segélyt. Hülye fejjel nem intéztem el, míg otthon voltam. 3 havonta haza kell utaznod, ha nem akarod elveszíteni a segélyt; a repülőjegy nem jön ki belőle... ezek teljesen agyamentek. Mindegy, ha valamikor hazamegyek, szólok majd előre. Addig is

Cheers

2 megjegyzés:

  1. na mi van, elfogytak a kalandok, he?

    VálaszTörlés
  2. ejj, pont most kezdtem el írni az újabb beszámolót... de tetszik, hogy ilyen türelmetlenül várják egyesek! :)

    VálaszTörlés