4.11.11

Halloween avagy Samhain

Megvan az időpont: november 24-én repülök haza, és egy hetet leszek Budapesten. Nem várom el senkitől, hogy zászlókkal várjon a reptéren... De ajánlom mindenkinek, hogy a hét egyik napján se unatkozzak, és élményekkel megtelve jöjjek vissza! :)

"nyalni csak úgy lehet,
ha élvezzük az életet"
hatalmas tököm van!

Amik történtek mostanában: Halloween volt, itt ez egy elég nagy eseménynek számít. Igazából azt mondják az írek, hogy ez eredetileg egy ír tradíció volt, és valaha Samhain-nak hívták. A Wikipedia is egyetért velük, úgyhogy tényként nyugtázom. :)

Részünkről elmaradt a beöltözés, pedig Ami nagyon szerette volna. De majd jövőre talán... Az a hír járta, hogy a közeli Virginia településen (írtam már róla régebben) nagy buli szokott ilyenkor lenni. Utcabál, tökverseny, lámpások, tűzijáték... Mivel a családos programokról le szerettünk volna maradni, elegáns késői belépő lett belőle. Olyannyira, hogy a tűzijáték felére sikerült odaérni, aztán nagyon már nem is volt semmi. Rengeteg ember volt, és a tűzijáték is legalább egy fél órát tartott. Aztán felültünk még egy ringlispílre, hogy meglegyen az esti émelygés is. Ettünk egy fagyit, ami nem tudom, hogy jutott eszünkbe október végén, fotózkodtam a díjnyertes tökkel, aztán szépen hazakocsikáztunk. Azért az a hentesüzlet kitett magáért, ami a díszletet illeti. Ajánlom kirakatrendezők figyelmébe a mellékelt képet!






Aztán másnapra Ami megintcsak kinézett egy programot, én meg ugye mit tehettem volna... :P Egy oridzsinál druida szertartáson voltunk, Athboytól nem messze egy hegyen. Ahogy olvastuk, Torchlit, vagyis fáklyagyújtás lesz. Beültünk az autóba, és uzsgyi - kb. 20 percnyi útra volt tőlünk. Elsőre meg se találtuk a helyet, de aztán kezdtek gyűlni az autók egy kereszteződésnél, és ez gyanús lett. Egy kerítésen kellett átlépni, majd meg is láttuk a fáklyasort, ami a helyszínre vezetett - előtte a fák takarták. Amikor odaértünk a helyszínre, kicsit elszontyolodtunk, mert nagyjából 5 embert találtunk, meg egy nagyobb bbq sütőt némi pislákoló tűzzel. De azért bizakodtunk és vártunk. Szép lassan elkezdtek szállingózni az emberek, majd úgy egy óra várakozás után egyszer csak megjött a menet, elején néhány álarcos-kámzsás emberkével. Elsőre kicsit olyan volt, mintha egy szeánszra csöppentünk volna be. De igazából nagyon jópofa program volt, kicsit hagyományörzős, természetben együttlevős. Csak nehezen képzeltem el a cső katolikus írekről, hogy nekik ez belefér. Márpedig ott volt a falu apraja-nagyja, szerintem akár 200 fő is lehetett. Voltak babakocsikkal, egész pici gyerekekkel, nagyfaterok horgász székkel... Volt egy csajszi, a mesélő, aki az egészet vezényelte. A tűz körül fáklyákkal kört formáltak, és azon kívül állt mindenki körben. Sajnos a fotókon nem sok minden látszik, mert nem nagyon ment a sötétben fényképezés. Szóval a mesélő megtanított egy versikét mindenkinek (olyasmiről szólt, hogy tűz és eső, a halottak újra feltámadnak, stb), aztán egyszerre énekeltük a két versszakot, a kör egyik fele az egyiket, másik fele a másikat. Utána elmesélt egy történetet gonosz varázslókról, ősi tudásról, és hasonlókról, amihez a beöltözött emberek adták az aláfestést. A végét azzal zárta, hogy ezen a napon ne legyen senki szívében harag, és emlékezzünk azokra, akik nem lehetnek itt velünk. Majd buzdította az embereket, hogy mondják ki hangosan azok nevét, akik hiányoznak. Percekig tartott, fel-felhangzott egy-egy név a tömegből. Persze közelünkben egy borgőzös (vagy inkább sör, mert az lógott ki a farzsebéből) fiatal nem hagyhatta ki Amy Winehouse-t... Úgy érzem, a srácnak nem jött át teljesen a program emelkedettsége :P Szóval nagyjából így nézett ki a program. Élveztük, megérte 2 órát fagyoskodni, maradandó élmény volt.
 

Halloween után jöttek újra a hétköznapok. Végre lett cégtábla a szalonra. Pontosabban nem tábla, mert az 200 eurót kóstált volna, hanem saját kis kacsómmal festettem fel. Erről többet nem érdemes írni, beszéljenek a képek helyettem :)

Aztán a művésznő is kitett magáért, újabb "színes folttal" gyarapította testemet. Itt se fűznék különösebb kommentet, azt hiszem a minőség magáért beszél. Arcképen már megosztottam, láthattátok elég sokan. Nagyon örültünk, hogy ennyi mindenkinek tetszett. Amúgy a tetoválás duplán kötődik hozzám; egyrészt a vikingek régi nagy kedvenc témám. Másrészt a képet egy létező makett figura fotója alapján készítette el Ami, így ez a hobbim is megjelenik áttételesen. Még lehet, lesznek rajta finomítások, de már nem bírtam tovább, abba kellett itt hagyni.

Több témáról is akartam még írni, de azt hiszem ez legközelebbre csúszik. Annyit vacakolok mindig a képek behelyezésével... Hol eltűnnek, hol a szöveg ugrik szét. Egyszerűen nem akar összejönni a szép tördelés. Ha valaki nagyon expert ebben a vacakban, írhatna pár tippet! Mert most is vagy egy órát vacakoltam, mire elrendeztem valahogy a képeket.
Most olvastam csak el az 1984-et, lehet ezzel kapcsolatban is írok majd pár gondolatot.

Addig is, bort, búzát, békességet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése